10 Ιουλίου 2007

Ο Τρομοκράτης των Τρομοκρατών!
Ο ανατριχιαστικός κύριος -φανταστείτε τον με την στολή των Ες Ες- είναι o υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, με θέμα τον «αντιτρομοκρατικό αγώνα», αγωνιώντας για την ασφάλεια των πολιτών, έφτασε στο σημείο να προτείνει ακόμα και τη θανάτωση των τρομοκρατών. «Για να απολαμβάνουμε την ελευθερία πρέπει να πάρουμε κάποια ρίσκα», δήλωσε.
Αν η πρόταση αυτή γινόταν από κάποιον άλλο υπουργό Εσωτερικών ή Εξωτερικών, θα ήταν εξωφρενική, για ευνόητους λόγους।

Επειδή όμως έγινε από Γερμανό είναι απλά θρασύτατη।

Ο καθένας μας θα ήθελε να του απαντήσει:

"Χαμένε, κανένας Γερμανός δεν έχει δικαίωμα να πειράξει ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά οποιουδήποτε ανθρώπου -Γερμανού ή όχι- πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη, για τα επόμενα χίλια χρόνια. Για την ελευθερία των ανθρώπων, το κράτος σου φρόντισε δύο φορές μέσα στον 20ο αιώνα, με γνωστό τρόπο και εκατομμύρια θύματα».

Αλλά επειδή αυτό μπορεί να θεωρηθεί πολύ μισαλλόδοξο, μια πολιτικά ορθή απάντηση θα μπορούσε να είναι:

Επειδή, κύριε Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αυτοί που ζώνονται με εκρηκτικά και πεθαίνουν μαζί με τα θύματά τους δεν πρόκειται να τρομάξουν στην ιδέα πως αν συλληφθούν ενδέχεται να εκτελεστούν, και επειδή αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά, και επειδή όλοι ξέρουμε πως το γνωρίζετε, αφήστε τις τρομοκρατικές μεθόδους. Αν χρειάζεστε πειθήνιους πολίτες, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: παροχές, παροχές, παροχές. Αν δεν θέλετε να δώσετε λεφτά για παροχές, και πάλι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Ράιχ, Ράιχ, Ράιχ. Είναι μάταιο όμως να μεταμορφώνετε το Ράιχ σε παροχές και αστείο να προσπαθείτε να μεταμορφώσετε τις παροχές σε Ράιχ. Η ζωή είναι τελικά πολύ απλή. Όποιος θέλει τον θάνατο του άλλου είναι τρομοκράτης. Αδιάφορο αν είναι Υπουργός ή τρομοκράτης».


Γιώργος Μπλάνας
Γραφέας Α΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: